2 Nisan 2015 Perşembe

BASİT KİMONO

Bir çok markanın koleksiyonunda kimonolara rastlar olduk.Efil efil uçuş uçuş kimonolar çoğu yerde kurtarıcı görevi üstleniyor.Üst dekoltesi fazla olan elbiselerin üzerine,basic t- shirtlerin üzerlerine giyip bazen kamufle amaçlı bazense basit görünümü daha çarpıcı kılmak için kimonolara başvurur olduk.Kullanımıda oldukça basit ve rahat.Özellikle benim gibi bolero kullanmayı sevmeyen;boleroda kendini rahat hissetmeyen ve görüntüsünü sevmeyen insanlar için tam bir kurtarıcı.
Çoğu dikiş sever kendine göre pratik bir kesim şekli üretip kimonolardan çeşit çeşit dikti.Bende bir kaç yöntem denedim.Denediğim yöntemlerden bana göre basit olanını sizlerle paylaşmaya karar verdim.Özellikle kesme matı ve rulo bıçak kullanılınca çok rahat ölçülendirilip biçiliyor.
Bakalım benim yöntemimi sevecek misiniz ?


Kolajlı resimler bir arada bir çok resmi bir arada bulundurduğu için bakması da depolaması da oldukça rahat oluyor.Bu yüzden nasıl yaptığımı gösteren bir kolaj hazırladım.
Umarım benim yöntemimi seversiniz.

        Mutlu ve huzurlu günler geçirmeniz dileğiyle...

25 Mart 2015 Çarşamba

FATİH ÇARŞAMBA PAZARI ÇIKARTMASI

Dikiş dikenlerin büyük bir kısmının en büyük zevklerinden birisi yeni kumaşlar almaktır.Bende grubun içindeyim.Bloglarda gezerken yeni kumaş alan arkadaşların nereden aldıklarını ne kadara aldıklarını incelemek çok hoşuma gidiyor hatta kendim almış gibi mutlu oluyorum.Hiç aklımda yokken gece ani bir kararla Fatih Çarşamba Pazarı'na gitmeye karar verdim.Bir kaç tezgaha bakarken bu hafta pazar tırt galiba dedim ama yanılmışım.


1/2/3/4/5

Bir tezgahın arkasında yerlerde sürünüyorlardı bu şifoncuklar.Bir Batman edasıyla uçarak üzerlerine atladım.Ben atladıktan sonra bir sürü uçan ablalar oluştu hep öyle olmaz mı zaten sen gidersin başı dolar :)).1 no'lu parça 140 cm eninde 360 cm boyunda kocamannnn bir parça benim boyumun 2 katının 40 cm fazlası (matematik problemi gibi oldu :D).Parçanın alt taraflarında 3 4 yerde lekeler var 360 lık bir parçadan o kısım çıkmış benim için çok sorun değil.2 no'lu parça 140 cm eninde 220 cm boyunda.3 no'lu parça 150 cm eninde 150 cm boyunda. 4 ve 5 nolu parçalar aynı desene sahip enleri 140 cm boyları ise birinin 220 cm diğerinin ise 230 cm.Parça şifonlarda özellikle yerlerde sürünenlerde genellikle çekikler olur ve parçalar eğri büğrü olur ama bir tanesinde bile eğrilik ve çekiklik yok ve bu güzelliklerin parçası 1tl idi.


 Bu parça da yukarıdakilerle aynı tezgahtan.Eni 150 cm boyu 200 cm.Yumuşacık koton bir kumaş.Bunda da eğrilik büğrülük çekik mekik leke meke yok.Kendileri elbise olma yolunda ilerleyecek :)


180 cm eninde 135 cm boyunda yumuşağında yumuşağı ipek gibi koton bir parça.Elime alınca gerek yumuşaklığıyla gerek etnik görüntüsüyle mest oldum.2 tl idi almamak olur muydu?Aslaa olmazdııı :)Vee tabiki bir gömlek fanatiği olarak kendisi gömlek olacak.


1/2

1 no'lu parçanın arkasındaki kağıtta Herry etiketi vardı sanırım kumaş Herry'nin.140 cm eninde 125 cm boyunda pantolonluk koton ve beni pantolon yap dedi. 2 no'lu kumaş ise 150 cm eninde 125 cm boyunda üzerinde lacivert desenleri var elastik pantolonluk .Kendi bedenime göre bir kalıp çıkartmıştım onu denemek için aldım kalıp bana uyarsa tabiki kendilerini seve seve giyeceğim.Bu parçaların da her biri 2 tl.



 Bu üç kumaşda kaşe.Satıcının dediğine göre İtalyan kaşeymiş ve İpekyol'un kaşeleriymiş.Alttakiler siyah sağdaki ise lacivert.Siyahlardan sağda bulunan siyah kaşe bu zamana kadar gördüğüm en güzel siyah.Ne zamandır siyah kaşe arıyordum fakat solmuş sararmış görüntüleri nedeniyle istediğim gibi bir siyah kaşe bulamıyordum.Bunu buldum yapıştım.Ufak bir problem vardı ama.O problem ise boyunun 125cm olması eni ise 150 cm.
Düşündüm taşındım kollarına hakiki deri alıcam pervaz gibi içte kalan parçalarıda adı üzerinde içte kaldığı için biraz daha solgun duran aynı fotografın solundaki siyah kaşeyle yapacağım.
Bir aksilik çıkmazsa toplama kaportalı bir kaşe kaban olacak :).Sağda ki lacivert 150 cm eninde 135 cm boyunda ondan da parçalı pinçikli zorla bir kaban çıkarılacak.Satıcıya elli kere sordum var mı başka parça diye yok dedi topu da mı yok dedim top sonu abla dedi.3 parçaya 9 tl yi verdim.Ahhh neden top bitmemişken gelmediysem.



12 parça kumaşı 21 tl'ye almanın mutluluğuyla evimin yolunu tuttum.

Mutlu ve huzurlu günler geçirmeniz dileğiyle...









23 Mart 2015 Pazartesi

PEPLUM



kalıplarını deneme çalışmalarım tam gaz devam ettiği için Sandra Pepluma da yer vermek istedim ama pek bu tarz giysilerin insanı olduğum söylenemez.


Kumaşı bulunduğum ilçede ki kumaşçıdan parça olarak 3 tl.

Gizli fermuar Bakırköy Pazarı'ndan 25 krş.







Diğer denediğim kalıplara göre bu kalıp beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.Benim vucuduma oturmama gibi bir problemi oldu kalıbın.Bunun için bol bol sağından solundan koltuk altından oturtmak için düzenlemeler yapmam gerekti.










Kalıbın orjinalinde önde bir açıklığı,kafadan rahat geçmesi için arkada bir açıklığı ve rahat giyebilmek için yanda da bir fermuarı vardı fakat ben bunları yok sayarak arkaya uzunca bir fermuar koydum benim için daha kullanışlı oldu.Peplum özelliğini oluşturan alttaki volanı da 4 cm. kısalttım.








Kalıpta ki açıklamada astarlama yapılmasını ifade etmişler yazın giyilicek orta kalınlıklataki koton kumaşa astar dikmeye kalkmadım çünkü yazın dar kıyafetlerde ki astarlar benim ruhumu ele geçiriyorlar.Astarlama yapmadığım için kol evlerine ve yakaya verevden hazırladıgım biyeleri döndüm.










Sonuç olarak annemin tabiriyle düğünlerde derneklerde(sanki sürekli gidiyormuşum gibi dolaplar düğünlük derneklik giysilerle dolu  :)) giyebileceğim şeylere yenisini eklemiş oldum.Peki şu an ki ruh halimle giyer miyim orası biraz muallak neyse kenarda köşede dursun belki lazım olur :))






Mutlu ve huzurlu günler geçirmeniz dileğiyle...

21 Mart 2015 Cumartesi

DANTEL ETEK

Bu methodla etek dikmeyen kalmamıştır herhalde.Ben de bu şekilde bir kaç tane etek diktim.Son olarak ise bu dantel eteği dikmiş bulunmaktayım.Her danteli sevmiyorum bu tarz etnik görünümlü dantelleri görünce aklım gidiyor.Sadece dantelde de değil etnik görünümlü her şeyi çok seviyorum.

Dantel Bakırköy Cumartesi pazarından 1 tl
Astar ya Bakırköy ya da Fatih pazarından ne kadara aldığımı unuttum çok büyük bir parçaydı bir çok şey yaptım
 Lastik



Yapımı çok basit basen ölçümü baz alarak yaptım genişliği basen ölçüsünde uzunluğu ise istediğim boyda olan dikdörtgen bir parça kestim arkadan overlokla diktim.Beline baz aldığım ölçüden 2 cm kısa bel bandı yaptım ve bu bantı astarladım eteğe de astarı geçirdim.Belinde küçük bir bölümü dikmemek kaydıyla çepe çevre overlokla diktim o açıklıktan bel ölçümünden 3-4 cm fazla kestiğim lastiği geçirip o açıklığıda kapadım ve oldu bana dantel etek.





Pratik dikilen ürünlerde ben pek muntazamlık aramam elbet bir noktasında bir kusur oluşuyor.Benim eteğin kusuru da belinde.Kaba saba bir görüntü oldu.Bu sorunun oluşma sebebide hem özensiz dikişim hemde belimin oldukça ince olması.İnce bele olması gerekene göre biraz daha geniş basen (belim 63 cm basenim 89 cm) olunca boğum boğum bir kemer oldu :).En iyi arkadaşım Rukiye'yle basenlerimiz çok yakın fakat beli benden daha kalın olduğu için onda o boğum boğum görüntü çok net bir şekilde oluşmadı tabi :).


Mucizevi program paintte yaptığım görseli de eklemeden edemeyeceğim en azından ilk kez görenler için bir fikir oluşturur.




Bu etek yazın kurtarıcısı oldu benim için.Hem gündüz hem gece dışarı çıkarken oldukça şık görünen bir eteğe sahip oldum.Dikiş dikmek çok güzel hele ki ucuz parçalarla şık parçalar elde etmek çok daha güzel.

Peki sizler ne düşünüyorsunuz ?

Mutlu ve huzurlu günler geçirmeniz dileğiyle...






20 Mart 2015 Cuma

ÜST,BLUZ,TOP ADI HER NEYSE ONDAN DİKTİM :)


Spit Up and Stilettos kalıplarını denemeye devam ediyorum.Şimdi ki konuğumu ise yanda gördüğünüz Isabella Tank .

Isabella Tank üst tarafına vurulduğum bir kalıp oldu.Gerek elbise gerekse üst giyimde oldukça zarif duran bir kesim.
Isabella'yı dikmek çok kolay kalıp bilgilerinde belirttiği gibi 2-3 saatte rahatlıkla kesip dikilecek bir model.






Kumaş Fatih Çarşamba Pazarından 50 kuruşa ya da 1 liraya edindiğim parça kumaş 
Astar Fatih Çarşamba Pazarından 50 kuruşa aldığım bir parça 2-3 iş için kullandığımdan kalan halada kaldı :))
Düğme koca poşet düğmeyi yine Fatih Çarşamba pazarından 1 liraya almıştım.Sanırım bu şekilde kullanırsam 50 kere daha kullanabilirim.
(Çarşamba pazarı delisi olmuştum bir aralar :))

Kalıpta oynama yapmak zorunda kaldım daha rahat kullanabilmek için biraz altta olan kol oyuntusunu 2cm yukarı taşıdım tam istediğim rahatlığa ulaştım.Uzadı uzadıya dikilişinden
bahsetmeyeceğim.Kalıp free yani ücretsiz.İndirip dikmek isteyenler için içerisinde nasıl dikileceği gayet net anlatılmış İngilizce bilmeyenler translate kullanarak bu sorunuda çözebilirler.


 Benim anlatıma sadık kalmadığım yer yanlızca etek baskısı ve astarı oldu.Kol evlerinde ve yakada dikiş gözükmesini istemediğim için dikiş geçmedim.Bundan dolayı astarı kendi aleminde takılıyordu bende bu sorunu astarı el baskısıyla sabitleyerek çözdüm.Temiz görüntüde içime sindi.Etek baskısıda aynı şekilde dikiş gözüksün istemediğim için elde bastırdım.


Spit Up and Stilettos kalıpları benim gönlüme taht kurmaya devam ediyor.Yine yine söylüyorum Burda'cığım kusura bakma ama senin kalıplarını tek lokmada yutarrrrr :))

Finali poz vermeyi öğrenemeyen benle yapıyorum :))

Mutlu ve huzurlu günler geçirmeniz dileğiyle...





TOTE ÇANTA DİKTİM

 

Bir önceki yazımda bahsettiğim kalıplardan bir tanesi olan rylie tote kalıbını kenarda dursun belki lazım olur diye 
Süleymaniye çıkarmasında çıkarttırmıştım.İyiki de çıkarttırmışım çünkü akşamları otururken anlık ilhamlar geliyor bana.Popüler bir mağazada görüp çok beğendiğim püsküllü çantayı daha sonra alırım diyerek almamıştım iyiki de almamışım çünkü çok çok benzerini kendim diktimmmm.Şimdi biraz daha yakından inceleyelim çantacığımı :)



Süet  Fatih Çarşamba pazarından;
1.5 m civarlarında parçaydı 1.5 tlye almıştım.

Astar Bakırköy pazarından;
70-75 cm uzunluğunda 50 kuruşa aldım.

Fermuar Fatih Çarşamba pazarından 5 tanesi 1 tl idi.


Çantayı yaparken ana gövde, kulp,diğer cep ve cep kenarı yazılı kalıpları kullandım ve ana gövdenin genişliğinde 4 parça püskül oluşturdum.Püskülleri üstten 3 cm bırakarak 1 cm aralık bırakarak bistüriyle (evet biyologlar,sağlıkçılar vb insanların kullandığı araç :)) kestim.  



İlk olarak arka tarafa koyduğum cebi dikerek başladım işe.Bu cebi telefonumu koymak için çantanın arka yüzüne koydum.Fermuarı aç telefonu koy çok zor geliyordu beğendiğim bir çok çantada olmayan bu özellik benim eserimde yerini buldu.Daha sonra arkaya kulpları taktım.Kulplara bu formu ise istenilen uzunlukta mesafe bıraktıktan sonra iki uzun kenarı üst üste dikerek verdim.


Vee geldik içine.Çantanın önüne gelecek tarafa yine bir cep daha yerleştirdim çantaların olmazsa olmazıdır iç cepler.Çantanın ön gövdersine püskülleri diktim kulpu yerleştirdim ve astarı çantayla birleştirdim.Fermuarı gold dişli.Gold hayranlığım çoğu aksesuarımda kendini gösterdiği gibi çantamda da kendisini gösterdi.

Çantamın tamamlanmış hali bu şekilde.Kumaşı keserken harika olacak harika olacak diye sayıkladım fakat dikerken çok çok kalın yerlerde (örneğin kulp takarken)makinada ve ben çok zorlandık.Dikişler düzgünlüğünü kaybedecek diye çok endişelendim nitekimde bazı yerlerde dikişler bozuldu Allahtan belli olmayan yerlerde.

Koluma çantayı taktığımda oldu bu iş çaylak dedim.

Sizcede olmuş mu ??


Mutlu ve huzurlu günler geçirmeniz dileğiyle ...

16 Mart 2015 Pazartesi

ELEKTRONİK ORTAMDAN PDF KALIP

Dijital ortamda kalıplara imrenerek bakıyordum.Özellikle ithal kalıplar seçenek ve beden konusunda oldukça çeşitli olduğu için satın alıp denemek istiyordum. Fakat pek cesaret edemiyordum (maddi yönle birlikte alıp beğenmeme korkusu).Taa ki pinterestte Spit Up & Stilettos tan indirdiğim kalıplarla tanışana kadar.Spit Up & Stilettos tan kalıpları tamamen ücretsiz indirdim.Keşfettiğim gün mutluluktan uçtum resmen.İndirdikten sonra sabahı dar edip çıkarma faslına geldi sıra yakın çevremdeki fotokopiciler sayfasına 50 kuruş deyince sinirlerim bozuldu çünkü yaklaşık 130 sayfalık bir çıktı için ödemem gereken tutar 2.el yazıcı parasını buluyordu belki de geçiyordu.Bende pazar günü hem gezi amaçlı hemde çıktı amaçlı Süleymaniye'de ki fotokopicilerin yolunu tuttum.Aman dikkat benim yaptığım hataya düşmeyin pazar günü bütün fotokopiciler kapalıymış Süleymaniye de.Şansıma tam bir tanesi işi olduğu için ben önünden geçerken dükkanı açtı hemen attım kendimi içeriye ve 12 tl ödeyerek 6 kalıp çıkarttırdım.

Sizler için Spit Up & Stilettos da bulunan bazı kalıpları kolaj yaptım.
Kalıplar pdf dosyası halinde .Çıktı alırkende bazı şeylere dikkat etmek gerekiyor.A4 kağıda parça parça çıkıyor sayfalar daha sonra işaretli bölgelerden birleştiriliyor.Ama çıktıyı alırken sayfaya sığdırmamak ve örnek çıktı alıp test karesindeki ölçüyü kontrol ettikten sonra bütün kalıpları çıkarmak ( açıklama pdf dosyasında yazıyor).Gerisi ise tıpkı puzzle gibi.Benim en sevdiğim kısım birleştirme kısmı oldu.Puzzle yapmayı çok sevdiğim için birleştirirken çok eğlendim.


Birleştirirken çerçeveyi takip ederek dikkatlice kestim ve kenarlardaki göstergelerden birleştirdim böylece kalıplarım hazır hale geldi.Hatta gömlek kalıbıyla bir gömlek diktim bile.Bana sorarsanız Burda Dergisinin kalıplarını 10'a katlayıp 5'le çarpar :)) Gömleğin yayınıda inşallah en kısa sürede gelecek.İnşallah diyorum çünkü mayıs ayında gireceğim İş Güvenliği Uzmanlığı sınavı sebebiyle vakitlerim oldukça kısıtlandı kalan vakti dikiş dikerek geçiriyorum :)) Şimdilik benden bu kadar.

Mutlu ve huzurlu günler geçirmeniz dileğiyle...

3 Mart 2015 Salı

NE YAPIYORUM ACABA


Bu aralar dikişe çok vakit ayırmayarak kanaviçeyle uğraşıyorum.Tabi bununla uğraşırken araya oldukça kısa sürede diktiğim 2 pantolonuda sıkıştırıverdim yayını kanaviçeyi tamamladıktan sonra gelecek.En kısa sürede bu güzelliği bitirip son halinin ne olacağını paylaşacağım.


 Şimdilik bu kadar en kısa sürede bitmiş haliyle tekrar görüşmek üzere.


Mutlu ve huzurlu günler geçirmeniz dileğiyle ...




25 Şubat 2015 Çarşamba

KENDİMCE KALIBI NASIL UYARLIYORUM

Kendimce dedim çünkü bir noktada teorikte yapılması gerekenin biraz dışına çıkıyorum.Bir önceki yazımda kalıp kısaltma uyguladığımdan bahsetmiştim.Gelin hep birlikte kalıbı nasıl uyarladığıma bakalım.
Paylaşım yasağı sebebiyle çizerek
 anlatmak zorunda kaldım :)




Normalde kalıp kısaltma veya uzatma işlemleri bu bölgelerden yapılmaktaymış (bazı kaynaklara göre).




Çıkan fark kadar diz kapağı çizgilerini yukarıya taşıyorum.Bu işlemi teorikte söylendiği gibi diz kapağı üstünden değil çizgileri kısaltılacak uzunluk kadar yukarıya taşıyarak yapıyorum.Çünkü bacaklarım ince bu şekilde yaptığım zaman diz kapağındaki genişlikte
azalmış oluyor.
    Diz çizgilerini taşıdık sıra kendi boy uzunluğumuza göre pantolon boyunu ayarlamaya geldi.Bu işlemi neden yapıyorum derseniz dikişten sonra boyuma göre paça ayarlaması yaptığım zaman kalıptaki paça bolluğunu kaybetmiş oluyorum ve daha geniş bir paçaya sahip oluyorum.
      Diz ile paça arasında bir bölgeden düz bir çizgi çiziyorum.Kalıptaki pantolon boyundan kendi pantolon boyumu çıkarınca kısaltılması gereken uzunluğu tespit etmiş oluyoruz.



Kestiğimiz yerleri üste taşıyıp yapıştırdığımız zaman bu şekilde kenarlarda farklar oluşuyor.Bu farkları riga kullanarak düzeltiyorum.





Geldik bel ve basen kontrolüne.Kalıp üzerinde bel ve baseni ölçüyorum.Benim basenim 86 cm.  çıkardığım kalıpta da ön parça 20 cm. arka parça 23 cm.Yani 2 ön parça 40 cm 2 arka parça 46 cm toplamda 86 cm.'yi veriyor.Beli de aynı şekilde hesaplıyorum.Bel ve basen ölçüleriyle kalıptaki ölçüler uyduğu için herhangi bir daraltma işleminde bulunmadım.


Sonuç olarak çıkardığım kalıbı bu şekilde kendi ölçülerime göre uyarluyorum.

Diz kapağı çizgilerini taşırken kullandığım yöntem yukarıda da bellirtiğim gibi kendime aittir.Doğruluğu ve yanlışlığı konusunda hiç bir savunmada bulunmuyorum :)


Peki siz bu işlemi nasıl uyguluyorsunuz veya uyguluyor musunuz ??



                             

Mutlu ve huzurlu günler geçirmeniz dileğiyle ......

24 Şubat 2015 Salı

ADI BİLİNMEYEN PANTOLON

Bu sıralar bu tarz pantolonlara (galiba adı şalvar)karşı aşırı bir ilgi besliyorum galiba.Renkleri birbirine çok yakın da olsa bu pantolondan dikmek için çeşit çeşit kumaş aldım.


(Görseller burdastyle.ru dan alıntıdır.)


Model : 2015 Ocak / 118 B

Kalıp  : 36 Beden kalıp çıkardım 34 beden olduğum için daraltma yaptım ayrıca burda kalıplarında beden ölçüleri göğüs bel ve basen olarak uysa bile kalıp uzunlukları 168-176 cm boy aralığındaki kadınlara uygun.Benim boyum 160 cm.Diz kapağı çizgileri kendi diz kapaklarımın altında oluyor bu sebepten kalıpta kısatma uyguladım.

Kumaş : Bu ütü tutmaz kumaşı Bakırköy cumartesi pazarından 2.5 tlye aldım(parça kumaş).

Kalıp Hakkındaki Görüşüm : Kalıbı kendime göre revize ettiğim için çok sevdim hatta yaklaşık 1 ay önce siyah bir kumaştan 1 tane daha dikmiştim.Tek sorunu arkasının lastikli olması  bebe donu gibi :) kullanım açısından rahat olsa da görünümü pek hoş olmadığı için  giydiğim şeyi sadece ön taraftan içeri sokarak kamufle ediyorum(en altta ki fotoğrafta göreceksiniz).




Modeli üzerimde gösterebilmek için milyon tane fotoğraf çektim fakat hepsi birbirinden berbat çıktı. Bizde Rukiye ablayla konuştuk ona iğneleyebileceğimi söyleyince Rukiye ablaya iğneledim çok düzgün olmasa çektiklerim arasında en düzgün bu şekilde görüntü elde edebildim.Galiba fotoğraf çekmeyi ve poz verebilmeyi öğrenmem lazım.Güzel güzel fotoğraf çekebilen bloggerları da minnacık azıcık kıskandım :)



Modelde torba cep kullanılmış.Cep dikmediğim zaman ısrarla elimi sokacak cep aradığım için bu sefer modele sadık kalarak cepleri es geçmedim.Cep diktiğim için muhtemelen ellerimi cebe sokma gereksinimi hissetmem :)).


Bir fikir oluşturması için pek hoş gözükmese üzerimdeki halinide paylaşmak istedim.




 Ben sonuçtan çok memnun kaldım.Sizler ne düşünüyorsunuz ??

Kucak dolusu sevgilerle mutlu ve huzurlu günler ...



20 Şubat 2015 Cuma

SONUNDA BEKLENEN KARGO GELDİ

Blogları incelerken bu tarz yardımcı malzemeler hep dikkatimi çekmiştir.Malum ülkemizde bazı malzemeler oldukça pahalı oluyor ve bazılarımız için bunlara ulaşmak oldukça zor oluyor .28 ocakta aliexpress'ten verdiğim sipariş 1 şubatta postaya verildi ve bugün itibariyle elime ulaştı.Birçok kişinin bildiği üzere biye yapma aparatları ülkemizde oldukça pahalı fiyatlara satılmakta (yaklaşık tanesi 30 tl civarlarında boyutuna görede fiyat artıp azalabiliyor).Bakalım 4 boyunu $6.38 e getirttiğim (türk lirasıyla 16.75 e mal oldu) biye yapma aparatları nasılmış.


Aliexpress'ten alışveriş yapmak birazcık sabır işi aceleciyseniz bekleme süreci sizi sıkıntıya sokabilir hele ki ürünü Türkiye takibi olmadan alırsanız ... İlk alışverişim olduğu için biraz deneyimsiz (belkide fazlaca deniyimsiz :)) sadece Çin sınırlarında takipli Türkiye'de ise takibi olmayan kargoyla almışım.20 günde olsa (çok sanslıyım ki benim kargo en kısa sürede geldi 60 günleri bulanlar bile olmuş s) benim için süreç biraz sancılı geçti ama sonunda bebeklerime ulaştım :) Ürünler bu şekilde paketlenmiş halde geliyor.


İçinden 6 mm,12 mm,18 mm ve 25 mm genişliğinde 4 tane aparat bulunuyor.


Biyeleri yapabilmek için aparat genişliğinin 2 katı genişlikte olacak şekilde şeritler kesiyoruz.Unutmayalım yaka vb. gibi yerlerde şeritlerimiz verev kesilmeli !


Kestiğimiz şeritleri aparatın içine yerleştirip ucundan çıkarıyoruz (bu kısımda biraz sıkıntılı çünkü el alışkanlığı kazanana kadar biraz savaş verdim :)) Ucunu iğne ile ütü masasına sabitledikten sonra bir yandan çekip bir yandan ütüleyerek biyelerimizi oluşturuyoruz.

VEEE SONUÇÇ 
Biyelerimiz hazırrrrr :))



Kesinlikle dikiş severlerin edinmesi gereken bir alet mi diye sorarsanız benim gibi biyeyi elde katlayarak ütülemeye üşeniyorsanız evet :) Şimdi biraz bu bebeklerle oynama zamanı :)

Mutlu ve huzurlu günler geçirmeniz dileğiyleee ...
(son yaşanan olaylardan sonra bu ne kadar mümkün olur tartışılır :(( ) 

5 Şubat 2015 Perşembe

MERHABALAR

Ve saat 03:20 yaklaşık 1.5 yıldır blog blog gezdim çok şey öğrendim yer yer imrendim.Malum gece vakti insan kendisine uğraş arıyor ve aklıma ne zamandır kurmak istediğim blogu kurmak geliyor. Evettt sonunda bu blogu kurmuş bulunmaktayım.Umarım iyi işler çıkarırım.